Barcelona murskaa Real Madridin 3-0 naisten Clásicossa

3 min read

Barcelona jatkoi pysäyttämätöntä marssiaan kohti kansallista herruuttaan voittamalla riemukkaasti 3-0 arkkivihollisensa Real Madridin Liga F:ssä. Estadio Alfredo Di Stefanossa saavutettu selvä voitto vahvisti entisestään Barcelonan asemaa sarjataulukon kärjessä ja kasvatti sen johtoaseman 12 pisteeseen. Tämä armoton esitys merkitsi myös 14. peräkkäistä voittoa joukkueelle Barcelonan pojan pelipaita Real Madridia vastaan Clásico Femeninossa, mikä on osoitus sen vankkumattomasta ylivoimasta.

Barcelonan ylivoiman katalysaattorina toimi hyvässä vireessä oleva Caroline Graham Hansen. Norjalainen laitahyökkääjä oli jatkuva uhka oikealla laidalla kiusaten Real Madridin puolustusta vauhdillaan, taidollaan ja luovuudellaan. Hänen vaikutuksensa näkyi koko ottelun ajan, sillä hän oli suoraan osallisena kaikissa kolmessa maalissa.

Hansen juonsi avausmaalin ensimmäisten kymmenen minuutin aikana antamalla tarkan syötön Ona Batlelle, jonka kutsuva neliöpallo löysi Fridolina Rolfön, joka pisti pallon sisään. Maali merkitsi Rolfön tervetullutta paluuta, sillä hän on hiljattain toipunut pitkästä polvivammasta.

Barcelonan pojan pelipaita jatkoi armotonta painostusta koko ensimmäisen puoliajan ja uhkasi jatkuvasti kasvattaa johtoaan. Aitana Bonmatín torjui kahdesti Real Madridin innostunut maalivahti Misa Rodríguez, kun taas Salma Paralluelo osui poikkipuuhun. Vieraiden ylivoima oli sellaista, että Madridin paras tilaisuus ensimmäisellä puoliajalla tuli ironisesti Barcelonan pelaajalta: Irene Paredesin yritys kimposi omasta poikkipuusta.

Bambino Maglia

Toisella puoliajalla Hansen otti pelin omiin käsiinsä ja sammutti omin voimin kaikki toiveet joukkueen paluusta Real Madrid Halvat jalkapallopaidat. Hänen telepaattinen yhteytensä Englannin Keira Walshin kanssa johti toiseen maaliin. Walshin hieno pitkä syöttö löysi Hansenin, joka osoitti huomattavaa kykyä pitää palloa hallussaan paineen alla. Sitten hän tanssi vastustajansa ohi ennen kuin hän pelasi läpi hallitsevan Ballon d’Or -voittajan Bonmatín, joka upotti pallon verkkoon loistavalla taidolla.

Vain kaksitoista minuuttia myöhemmin Hansen löysi lopulta maalin. Hänen hellittämätön halunsa ja tekninen taitonsa pääsivät oikeuksiinsa, kun hän ohitti maalivahtinsa ja laukoi Rodríguezin voimalla, mikä sinetöi Barcelonan voiton.

Kun voitto oli varmistunut, valmentaja Jonatan Giráldez päätti antaa aikaa muille pelaajille, kuten paluun tekevälle Alexia Putellasille, joka jatkaa toipumistaan pitkästä loukkaantumisesta. Tämä vaihto antoi Hansenille ja Bonmatille mahdollisuuden nauttia ansaitusta levosta.

Tämä hallitseva esitys korostaa entisestään Barcelonan kunnianhimoa tällä kaudella. Barcelona on tällä hetkellä matkalla kohti ennennäkemätöntä nelinkertaista voittoa, sillä se on jo voittanut Espanjan Supercopan ja sijoittunut sekä Copa de la Reinan että naisten Mestarien liigan kärkisijoille. Liga F:ssä sillä on 61 pistettä 63 mahdollisesta, joten se on hyvää vauhtia matkalla kohti viidettä peräkkäistä mestaruutta.

Giráldezin ja hänen pelaajiensa haaste ei kuitenkaan ole läheskään ohi. Pyrkimys kolmoisvoittoon jatkuu torstaina Mestarien liigan puolivälierien toisella kierroksella Brannia vastaan. Mahdollinen välierä Chelseaa tai Ajaxia vastaan odottaa heitä huhtikuussa. Tulevista haasteista huolimatta Barcelonan selvä voitto Real Madridista muistuttaa sen hallitsevasta asemasta Espanjan naisjalkapallossa ja vahvistaa sen asemaa suosikkina kansallisessa ja mantereenlaajuisessa jalkapallossa.